Gemeentelijke jachthaven
Willemstad
Benedenkade 2
4797 AV Willemstad
Tel: 0168-472576
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.moerdijk.nl

 

 

Willemstad - Gemeentelijke Jachthaven

De haven ligt in het centrum van het pittoreske Willemstad, waar de tijd onmiskenbaar haar sporen heeft achtergelaten.

De gemeentelijke jachthaven Willemstad is een populaire haven met 240 vaste ligplaatsen, een passantensteiger en een boodschappensteiger. De oude binnenhaven, of voor sommigen het kommetje, biedt voldoende plaats voor langer verblijf. De diepgang in de binnenhaven is 2,20 NAP. Dit is minder dan in de jachthaven. Sinds 2012 heeft de jachthaven een Blauwe Vlag en we streven naar de Groene Wimpel.


De haven

Bij aankomst meldt u zich bij de havenmeester, deze wijst u een ligplaats toe en na het afmeren komt u naar het havenkantoor, waar u ook de code voor de WiFi krijgt. Houd er rekening mee

dat u in de haven alleen met pin kunt betalen. Aan de boodschappensteiger kunnen bezoekers tussen 09.00 uur en 16.00 uur één keer per dag maximaal 2 uur aanleggen zonder havengeld te betalen, dus ideaal om boodschappen te doen. Uiteraard geldt aansluiten en langszij bij andere schepen en vol = vol. Passagiersschepen tot maximaal 135 meter lang en 11,40 meter breed kunnen na reservering eveneens Willemstad aandoen. Reserveren is voor passagiersschepen noodzakelijk, ook al is het maar voor een uurtje. Meer informatie en het aanvraag formulier vindt u op www.vvvmoerdijk.nl

De haven biedt alles wat watersporters zich maar kunnen wensen: stroom en water bij de ligplaatsen en modern sanitair, alles bij het havengeld inbegrepen. Bovendien zijn er een was- en droogmachine waarvoor u munten kunt kopen op het havenkantoor, en u krijgt er wasmiddel bij. Er is een goed uitgeruste watersportwinkel in de stad en voor brandstof kunt u terecht bij de bunkerservice tegenover het havenkantoor.
Willemstad en omgeving

Willemstad en haar haven liggen in het veelzijdige Moerdijk, op de hoek van de Volkeraksluizen en het Hollands Diep waar iedereen zich thuis kan voelen. Natuur, cultuur en Bourgondisch genieten: het is er allemaal. U kunt een natuurwandeling maken, (wie weet spot u wel een bever) of een mooie fietstocht plannen, inclusief een overtocht met het veerpontje. Als u wilt, kunt u een duik nemen in de vaderlandse geschiedenis door een wandeling langs de vestingwallen of een bezoek brengen aan een fort of het Mauritshuis. Als visliefhebber kunt u uw geluk beproeven aan de oevers van het Hollands Diep of van het Hellegat. Willemstad heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden en er is een grote verscheidenheid aan restaurants en cafés: van traditioneel tot eetcafé, van terras aan het water tot bruine kroeg. Aan u de keus. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het havenhoofd. Volg hiervoor de borden parkeren Willemstad Vesting.

Voor meer informatie over Willemstad kunt u terecht op de website www.vvvmoerdijk.nl en ter plaatse bij het VVV-i punt.