‹ Terug naar het zoekoverzichtRoyal North Sea Yacht Club
Montgomerykaai 1
B-8400 Oostende, België
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.rnsyc.be 
www.facebook.com/rnsyc 
Havenmeester: Simon Munters
Tel.: +3259505912
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Oostende_RNSYC_kaart

Oostende - Royal North Sea Yacht Club

Welkom in de RNSYC te Oostende.

De club werd opgericht in 1947 en sinds de bakermat van de draken in België. Hedendaags kan de club rekenen op bijna 800 leden en beschikt het over een uitstekend restaurant met een prachtig terras. De RNSYC Oostende is een perfect gelegen jachthaven recht in het centrum van Oostende en kan zeiljachten en motorboten verwelkomen van 30 meter met een maximale diepgang bij laagwater van 2.20 meter. Het is gemakkelijk toegankelijk en rechtstreeks in verbinding met de zee, een ideale tussenstop van en naar Nederland, Frankrijk of Engeland.

Naast een bruisende club organiseert de RNSYC talrijke wedstrijden van het IRC en CRC klasse alsook voor zwaardboten vanaf het klein strand. Vanaf half juni tot eind augustus kan je trouwens als bezoeker deelnemen aan onze vriendschappelijke woensdagavondwedstrijden. Als bezoeker ben je trouwens welkom op alle wedstrijden!

De club ligt in het oude stadscentrum, waar tal van activiteiten georganiseerd worden zoals jaarlijks het grootste maritiem festival voor de klassieke scheepvaart “Oostende voor Anker” of het hoogstaand theaterfestival “Theater aan Zee”. De stad is een mengelmoes van culturen, restaurants, activiteiten, maar vooral de Koningin der Badsteden met Ensor en Spillaert als topschilders met een topcollectie in MuZeeum. De DNA van de zee zit als het ware in het bloed van de Oostendenaars. Dus plan alvast meerdere dagen om aan te meren in de Royal North Sea Yacht Club, je zal niet ontgoocheld zijn.

Faciliteiten:
• De RNSYC heeft maximaal 130 meerplaatsen
• Nieuw ponton aan de visserskaai sinds 2017
• Een parking voor trailerbare boten op de Churchillkaai
• Een botenkraan voor maximum 2 ton
• Gratis wifi, sanitair, water en elektriciteit

Informatie:
Havenmeester : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretariaat : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Openingsuren (laagseizoen okt-mei): 08h tot 16h
Openingsuren (midseizoen /jun-sep): 06h tot 14h
Openingsuren (hoogseizoen jul-aug): 06h tot 22h
Secretariaat 003259430694 (enkel in de voormiddag)
Restaurant : 003259702754
BIJ LATE AANKOMST KUNT U TERECHT IN HET CLUBHOUSE VOOR ONTVANGST VAN DE WELKOMSTBROCHURE EN TOEGANGSCODE PONTON EN SANITAIR