‹ Terug naar het zoekoverzicht

Jachthaven Culemborg
Helling 2
4101 AE CULEMBORG
Tel.: 0345-508930
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken...
Website: 
www.jachthavenculemborg.nl


Jachthaven Culemborg

Welkom in de jachthaven van Culemborg.

Welkom in de jachthaven van Culemborg! Misschien wel de fraaiste jachthaven van Midden-Nederland. Aan de indrukwekkende 170 meter lange passantenkade geniet je ’s ochtends in de zon van je ontbijtje en ’s middags is het dé perfecte plek voor een borrel in de schaduw van de imposante bomenrij langs de Veerweg. In en rondom de haven is veel te zien. Allereerst de prachtige tot ‘nieuwe natuur’ verbouwde uiterwaarden, behorend tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De jachthaven is daarmee een ideale uitvalsbasis voor vele wandel- en fietstochten in het rivierengebied en de Betuwe. Onderneem bijvoorbeeld eens een ‘Rondje Pontje’ of ontdek de vele stalletjes met Betuwse streekproducten. In de buurt van de haven zijn fietsen te huur. Bovendien bevindt het NS-treinstation zich op tien à vijftien minuten lopen. Ook de bruisende, historische binnenstad van Culemborg bereik je binnen enkele minuten lopen. Flaneer langs de gezellige terrassen en restaurantjes op het plein tussen het eeuwenoude stadhuis en de Binnenpoort. Neem een kijkje in het rijke aanbod van winkels. Of struin door de middeleeuwse straatjes rondom het marktplein. Gedurende de zomer worden er bijna ieder weekend evenementen georganiseerd. De stad biedt dus voor elke bezoeker wat wils.

In onze haven, met 300 ligplaatsen, zijn alle basisvoorzieningen aanwezig, uiteraard met gratis wifi. Meer voorzieningen zijn niet nodig, want de binnenstad en de supermarkt, slager en de warme bakker zijn nabij. De voormalige gemeentehaven wordt tegenwoordig beheerd door  watersportvereniging De Helling. Mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers is de haven een gezellige, comfortabele plek om te verblijven. We zijn heel blij dat steeds meer passanten Culemborg en haar omgeving ontdekken. Die komen de volgende ochtend een nachtje bijboeken, want nog niet uitgekeken. Sinds 2017 mag de jachthaven de internationale accreditatie ‘Blauwe vlag’ voeren, een milieuonderscheiding voor stranden en jachthavens. Sinds 2019 wappert ook de ‘Groene Wimpel’, voor extra inspanningen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en
verduurzaming van de jachthaven. Deze laatste wordt jaarlijks aan slechts 25 jachthavens in Nederland toebedeeld en daar zijn we ontzettend trots op!

Havenmeester
Onze havenmeesters hanteren flexibele werktijden. In ieder geval van 9.00 -10.00 en 16.00 - 18.00 uur. Op zondag van 11.30 - 12.30 en 16.00 - 18.00 uur. Buiten deze tijden is de ‘mees’ alleen aanwezig als dat nodig is. In de praktijk betekent dit in de weekenden en drukke zomerweken doorgaans ’s middags al vanaf een uur of twee. Reserveren wordt aangeraden kan online op www.jachthavenculemborg.nl. De havenmeester is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voor dringende zaken tussen 08.00 en 19.00 uur via 0345 508 930.
Neem ook eens een kijkje op onze Facebook-pagina.|

Culemborg
Op www.culemborgklopt.nl staat, naast toeristische info, de meest actuele evenementenagenda. Bovendien zijn er allerlei leuke rondleidingen te doen in de historische binnenstad. Toeristische informatie haal je overigens ook in het voormalige stadhuis aan de Oude Vismarkt 4 (tegenover de Hema). Openingstijden van april tot oktober: ma. 13.00 - 17.00 uur, din.- vrij. 10.00 - 17.00 uur, zat. - zon. 12.00 - 16.00 uur.