‹ Terug naar het zoekoverzicht

Haven Hunzegat
Strandweg 17
9974 SM Zoutkamp
Tel: 0595- 402875
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.hunzegat.nl

Zoutkamp - Haven Hunzegat

Welkom in de gezellige familie haven Hunzegat. Al ruim 40 jaar bent u bij ons aan het juiste adres voor een recreatieve ligplaats. De haven is idyllisch gelegen aan het Nationaal & Dark Sky Park Lauwersmeer en ligt vlakbij het vissersdorp Zoutkamp.

De haven is uitgerust met drijvende steigers voorzien van stroom, modern sanitair, speelmogelijkheden voor de kinderen, picknickbanken, lommerrijke gazons en hoge bomen waardoor het een heerlijke thuishaven is. Op het haventerrein vindt u een goed gesorteerde watersportwinkel en mastenmakerij. Hier maken wij op ambachtelijke wijze houten zwaarden en masten. Ook voeren we  vanuit de loods reparatie werkzaamheden uit. Van Noodreparatie tot Maatwerk. Bij ons zit u goed.
Vlakbij vindt u het oude Vissersdorp Zoutkamp waar u kunt slenteren door oude straatjes en de benodigde proviand kunt inslaan. Er is een ruim winkelaanbod dat op u wacht. Proviand wordt zelfs op de steiger bezorgd. De haven is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Door de natuurlijke ligging waant u zich al in Nationaal Park Lauwersmeer. Wakker worden met zachte natuurgeluiden van Hooglanders en bijzondere vogelsoorten. Het Lauwersmeer is een pleisterplaats voor menig natuurliefhebber en een prachtig vogelgebied waar veel watervogels leven, zoals lepelaars, zilverreigers en natuurlijk de zeearend. Haven Hunzegat bevind zich op een knooppunt van diverse vaarroutes en gebieden. De mogelijkheden zijn eindeloos: naar Groningen (Reitdiep) via de staande mastenroute, het  Hunsingokanaal voor de Groninger Maren, Lauwersmeer, Waddenzee of over de Lauwers. Allemaal vanuit Haven Hunzegat.

Wij hopen u spoedig te mogen verwelkomen en doen u alvast een aanbod: Reserveer 4 nachten; de 5de nacht is gratis! Tot snel! Vriendelijke groeten Pieter, Esther en kinderen.