‹ Terug naar het zoekoverzichtWatersportvereniging Numansdorp
Dorpshaven 3
3281HB Numansdorp
Tel: 0186-652181 of 06-22162787
Marifoonkanaal 31
 

 

Numansdorp - WSV Numansdorp

Numansdorp, gelegen aan het Hollandsch Diep is sinds 1642 vernoemd naar Gerard Numan, de allereerste ambachtsheer van de Numanspolder. Het dorp heeft een gastvrije haven voor passanten en een gezellige winkelstraat op maar een paar minuten loopafstand van de haven.

images/havens/numansdorp wsv numansdorp.jpg

De haven van Numansdorp is veilig aan te lopen vanuit het Hollandsch Diep. Tussen de rode lichtboei NMD en de bolton HD 0-NMD1 dient u het midden van het vaarwater aan te houden. Wanneer U het fort en de sluis voorbij bent gevaren, komt U in de landelijk gelegen haven van WSV Numansdorp (WSVN), met helemaal aan het einde van de haven, de gemeentelijke havenkom met het havenkantoor.

De havenmeester van WSVN kan U of een box bij de vereniging of een plaats in de havenkom aanwijzen. U kunt betalen boven in het havenkantoor en meteen genieten van het mooie uitzicht. Onder het havenkantoor zijn toiletten en douches te vinden.

Loopt U van de haven naar het dorp dan vindt U in de Voorstraat diverse winkels en restaurants. Iets verder het dorp in bevinden zich o.a. een gelduitgifte-automaat, een Albert Heijn en een Plus. Ook de producten van de diverse bakkers in het dorp zijn niet te versmaden. Numansdorp heeft een uitstekende busverbinding met Rotterdam.

Onze havenmeesters informeren u graag over Numansdorp en haar omgeving.