‹ Terug naar het zoekoverzichtGemeentelijke Jachthaven Middelharnis 
Havenhoofd 1
3241 LD  Middelharnis
Tel.: 0187-482068
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Middelharnis - Gemeentelijke Jachthaven 

De schipper die vanaf het Haringvliet de sluis van Middelharnis (Menheerse) doorvaart, ziet het havenkanaal van ongeveer twee kilometer lengte voor zich.

Aan bakboord is de Parkhaven plus langssteiger. Dit is een particuliere jachthaven. Verderop aan stuurboord zijn een jachtwerf (onderhoud), een tuigerij, een zeilmakerij en een bedrijf voor scheepsreparatie en motorenrevisie. In de haven is aan bakboordzijde nog een jachtwerf. Dit oude bedrijf wordt in de loop van enkele jaren uitgebreid met een museum (oude scheepstimmerwerf en visserij) en een toeristisch informatiepunt, de ‘Menheerse Werf’. Passanten kunnen ligplaats kiezen aan de Peekaai aan bakboord of in vrije boxen van de watersportvereniging Flacquee. Grotere jachten kunnen aanmeren aan de kade net voorbij de Wilhelminabrug. Voor een kort bezoek is er achterin de havenkom aan bakboordzijde een boodschappensteiger vrijgehouden aan de Spuistraat. Eventueel kan men daar ook overnachten maar op vrijdag- en zaterdagavond kan geluidhinder van de horeca een aanwezig zijn.

Het havenkantoor is recht tegenover de Wilhelminabrug. Zowel aan de oostzijde als aan de westzijde van het kanaal zijn sanitaire voorzieningen. Rond de gezellige havenkom en aan het Vingerling zijn diverse cafés en restaurants met aantrekkelijke terrassen. Op Vingerling 15 is het clubhuis van watersportvereniging Flacquee. Gedurende het vaarseizoen is dat op vrijdagavond open voor leden en passanten.

  

Aan bakboord is de Parkhaven plus langssteiger. Dit is een particuliere jachthaven. Verderop aan stuurboord zijn een jachtwerf (onderhoud), een tuigerij, een zeilmakerij en een bedrijf voor scheepsreparatie en motorenrevisie. In de haven is aan bakboordzijde nog een jachtwerf. Dit oude bedrijf wordt in de loop van enkele jaren uitgebreid met een museum (oude scheepstimmerwerf en visserij) en een toeristisch informatiepunt, de ‘Menheerse Werf’.

Passanten kunnen ligplaats kiezen aan de Peekaai aan bakboord of in vrije boxen van de watersportvereniging Flacquee. Grotere jachten kunnen aanmeren aan de kade net voorbij de Wilhelminabrug. Voor een kort bezoek is er achterin de havenkom aan bakboordzijde een boodschappensteiger vrijgehouden aan de Spuistraat. Eventueel kan men daar ook overnachten maar op vrijdag- en zaterdagavond kan geluidhinder van de horeca een aanwezig zijn.

Het havenkantoor is recht tegenover de Wilhelminabrug. Zowel aan de oostzijde als aan de westzijde van het kanaal zijn sanitaire voorzieningen. Rond de gezellige havenkom en aan het Vingerling zijn diverse cafés en restaurants met aantrekkelijke terrassen. Op Vingerling 15 is het clubhuis van watersportvereniging Flacquee. Gedurende het vaarseizoen is dat op vrijdagavond open voor leden en passanten.

Vanaf de kaai rond de havenkom kan de bezoeker de Westdijk, of wel d’n Diek, oplopen. Daar is een groot winkelaanbod. Dit openlucht winkelcentrum loopt helemaal door tot in Sommelsdijk. Aan het Beneden Zandpad onderaan de winkeldijk zijn ook diverse winkels. Wie niet de dijk opgaat maar rechtsaf naar beneden loopt, komt op een ruim parkeerterrein waar ook nog winkels zijn, onder andere een grote supermarkt. Dit alles dichtbij de haven.

Men kan ook de 17e eeuwse Voorstraat aflopen en komt dan uit bij het cultuur historische oude raadhuis. Achter het raadhuis is de kerkring die zo typerend is voor de havenstadjes op Goeree-Overflakkee. Wie de hele winkeldijk afloopt tot in Sommelsdijk, vindt daar ook een mooie 17e eeuwse Voorstraat en kerkring. In de Kerkstraat 4-12 is het Streekmuseum Goeree- Overflakkee gevestigd. Op de Voorstraat in Sommelsdijk is op woensdag de weekmarkt. Middelharnis biedt in de zomer ook een fietsverhuur. Goeree-Overflakkee biedt mooie fiets- en wandelroutes door de natuur. De haven van Middelharnis heeft zo veel te bieden, te veel om er zomaar aan voorbij te varen.

Enkele interessante websites:
http://www.watersportverenigingflacquee.nl 
https://menheersewerf.nl 
http://www.streekmuseum.nl 
http://dndiek.nl 
http://www.goeree-overflakkee.nl/portal/overzicht-productenen-diensten_43368/product/jachthaven-middelharnis_950.html