‹ Terug naar het zoekoverzicht

images/havens/durgerdam_havenmeester.jpg

ZV Het Y
Durgerdammerdijk 116A
1026 CG Durgerdam
Marifoonkanaal 31
Tel: havenmeester: 06-51628873
Website: www.zvhety.nl

 

Durgerdam_Zeilvereniging_Het_Y_kaart

Durgerdam - Zeilvereniging Het Y

De haven van Durgerdam heeft drie gebruikers: WSV Durgerdam, de Watergeuzen en ZV Het Y.

Durgerdam_Zeilvereniging_Het_Y_foto

De Amsterdamse haven van Zeilvereniging Het Y (sinds 1885) heeft 110 ligplaatsen en is toegankelijk voor schepen met een diepgang tot 2.20 meter. “Het Y” is een vereniging van en voor actieve zeilers. Het havengeld voor passanten is 'all-in': drinkwater en elektra op de steigers, gebruik van de nieuwe douches en toiletten in het havenkantoor en natuurlijk WiFi. Wasmachine, droger, vuilwaterafgifte en (tegen betaling) mastenkraan en huurfietsen zijn eveneens beschikbaar. Havenmeester Rik Zwaneveld helpt u er graag mee.

De ontspannen sfeer in het pittoreske havendorpje doet u alle zorgen vergeten. Durgerdam ligt aan de noordoever van het Buiten-Y en is sinds 1921, zoals ook Ransdorp en Schellingwoude, onderdeel van de gemeente Amsterdam. Het knusse plaatsje bestaat vrijwel geheel uit een lange rij schilderachtige, veelal houten, huisjes aan de oude Zuiderzeedijk en is sinds
1976 beschermd dorpsgezicht.

Als u van een kleinschalige verenigingshaven houdt en een unieke ligging weet te waarderen, moet u de Durgerdamse haven zeker aandoen!