‹ Terug naar het zoekoverzicht

Watersportvereniging De Zeevang
Zeedijk 4
1135 RC Edam
Tel. 0299 350174
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website: www.wsvdezeevang.nl  

Edam - W.S.V. De Zeevang

De haven van de watersportvereniging is kleinschalig. Ligt direct aan het Markermeer.

images/havens/edam_de_zeevang.jpg

De haven wordt gerund met vrijwilligers waardoor de sfeer gezellig en informeel is. Er is nagenoeg altijd plaats voor passanten in de boxen die de vaste ligplaatshouders verlaten hebben voor een weekendje of vakantie elders. Voor de ingang van de haven staat een groot bord waarop aangegeven welke steiger voor uw schip geschikt is.

U kunt de vrije plaatsen herkennen aan de groene bordjes. U kunt zich ook gewoon melden bij het havenkantoor en dan zal de havenmeester u een box toewijzen. Verder biedt de haven gratis internet, speeltuintje voor de kinderen, fijne douches, electra en water. U kunt er prima BBQ’en bij de grote tafels en zwemmen in het Markermeer! Het mooie stadje Edam ligt op een kleine 1,5 kilometer van de haven.

Met de leenfiets (beschikbaar bij de havenmeester) of wandelend bent u er zo. Edam heeft veel te bieden. Edam is een parel aan de voormalige Zuiderzee. Een echt open museum. Wandelend door de oude kern treft u vele goed bewaarde monumentale huizen, kerken, havens, grachten en pleinen aan. De stadskern met de karakteristieke delen rond de Dam en de Kaaswaag vormt een schatkamer en tafereel van Hollands stedenschoon. De kom tussen de vestingen is door de rijksoverheid tot beschermd stadsgezicht aangewezen. De rustieke sfeer, de aanwezigheid van talrijke monumenten en het historische straatverloop maken een stadswandeling tot een bijzondere ervaring.

Tijdens het zomerseizoen worden veel evenementen georganiseerd, zoals de Edamse kaasmarkten, de waterdag en de muziekdag. Verder treft u er veel gezellige horecagelegenheden aan. Antiek-, kunst- en souvenirwinkeltjes bieden alles wat de bezoeker nodig heeft. Natuurlijk zijn er ook gewone winkels, zoals een supermarkt, (ecologische) groenteboer, kledingzaak, cadeauwinkel, etc. Voldoende om uw voorraad aan boord aan te vullen. De haveningang van de buitenhaven wordt jaarlijks in het voorjaar op diepte gebracht. Schepen met een diepgang tot ongeveer 2.30 meter kunnen
de haven probleemloos bereiken.