‹ Terug naar het zoekoverzichtGemeentehaven Hoorn
Hoofd 2a
1621 AM Hoorn
Tel: 0229-214012 en 06-54202828
VHF 74
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.hoorn.nl/haven
www.havenshoorn.nl

Hoorn_Gemeentehaven_Hoorn_kaart

Hoorn - Gemeentehaven Hoorn

Hoorn; de gezelligste haven van het IJsselmeergebied!

Wij heten u graag van harte welkom in de havens van Hoorn!
Bij het aanlopen van onze stad vaart u langs de vuurtoren de Buitenhaven in. Aan uw bakboordzijde ziet u het geheel gerestaureerde “Oostereiland”, ook wel “Krententuin” genoemd. Er zijn twee aanlegsteigers voor de riviercruises. Even verder treft u “het Houten Hoofd” aan, een grote steiger voor de traditionele zeilvaart. Achter deze steiger wordt u aan uw bakboordzijde welkom geheten door Padde, Hajo en Rolf, de “Scheepsjongens van de Bonte Koe”.

De historische Binnenhaven
U vaart via de openstaande keersluis de historische haven van Hoorn binnen (let op uitgaande schepen). Hier kunt u een plaats langs de kade aan het park of de historische stadskade kiezen, waar u tal van terrasjes aantreft. De havenmeesters komen met de elektrische havenboot bij u langszij en staan u graag te woord. Hun doel is uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Liggend in de Binnenhaven waant u zich letterlijk en figuurlijk in de historische sferen van deze VOC-stad. Mooie trapgevels, oude
pakhuizen en rijkversierde gevelstenen bepalen dit unieke beeld.

Ontdek Het Oostereiland
Via een brug kunt u het Oostereiland bereiken. Dit geheel gerestaureerde eiland was voorheen een gevangenis. Nu huisvest het eiland onder andere het Museum van de Twintigste Eeuw, een cinema en een gezellige brasserie. Zeker een bezoek waard, ook bij minder mooi weer.De stad in...
Tijdens uw verblijf mag de stad verkennen niet ontbreken. Het centrum, met vele winkels en horecagelegenheden, ligt op loopafstand van de haven. U bereikt “De Roode Steen” (het gezellige plein) via de Grote Havensteeg of via De Grote Noord. Vraag de havenmeester gerust de weg. Aan de Roode Steen is het West-Fries Museum te vinden dat u alles op eigentijdse wijze over de VOC laat zien. Na een dag in touw te zijn geweest, kunt u neerstrijken op een van de vele terrassen of restaurants die de stad rijk is. Of het nu gaat om een exclusief diner of een lekker eetcafé, Hoorn heeft het! U bent van harte welkom in onze mooie havens en stad en wij wensen u een heel fijn verblijf toe.

Kijk voor meer informatie over Hoorn en de havens op: www.hoorn.nl/haven en www.havenshoorn.nl.
Mocht u na sluitingstijd aankomen, dan kunt u ook het liggeld via www.i-marina.eu voldoen. U ontvangt na betaling alle toegangscodes in een mail.