‹ Terug naar het zoekoverzichtKNZ&RV Muidenhaven
Westzeedijk 7
1398 BB Muiden
Tel.: 06-20146897

Website: www.knzrv.nl 
Societeit of Pampusbar:
Tel.: 0294 261434
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Muiden - Muidenhaven

De haven van de Koninklijke: met het mooiste uitzicht van het Markermeer!

Ten zuiden van Forteiland Pampus, pal tegenover het in 1285 door Floris V gebouwde Muiderslot én naast het 15e-eeuwse torenfort de Westbatterij, ligt de kleinschalige en gezellige jachthaven van de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging (KNZ&RV). Hier geniet u van een fraai panorama over de monding van de Vecht en het romantische Muiderslot, dat vooral aan het einde van de dag een oogverblindende aanblik geeft in de stralen van de ondergaande zon. Van gasten horen wij vaak dat onze haven het allermooiste uitzicht van het Markermeer heeft en daar zijn we trots op!
De havenmeesters hebben persoonlijke aandacht voor iedere gast en staan u terzijde bij het uitkiezen van een ligplaats. De KNZ&RV, opgericht in 1847 en daarmee de oudste watersportvereniging van Nederland, is een legendarische vereniging met een historische traditie, en anno 2021 nog steeds springlevend! Dat merkt u bijvoorbeeld op zaterdag, wanneer er door onze roeiteams druk getraind wordt, of op zondag, als op de Noordkop van de haven onze jeugd zeilles krijgt.

U hoeft geen lid van ‘de Koninklijke’ te zijn om hier prinsheerlijk te overnachten. En u bent van harte welkom om op ons prachtige terras iets te drinken, gezellig te eten in de Pampusbar of te genieten van het uitzicht op het Muiderslot vanuit de stijlvolle Sociëteit van de Vereeniging.

Vanuit de haven is het minder dan tien minuten lopen naar Muiden, het sfeervolle vestingstadje met de bruine vloot, geweldige restaurants en de roemruchte cafés, waar de manoeuvres van de schepen in de Groote Zeesluis een boeiend schouwspel bieden. In de zomermaanden worden leuke
activiteiten georganiseerd in het Muiderslot, vanwaar u kunt aanmonsteren op de veerpont voor een avontuurlijk bezoek aan Pampus. En moet u een boodschap doen, dan staan onze fietsen u gratis ter beschikking. Muiden is overigens ook een prima uitvalsbasis voor een dagje Amsterdam, want met het openbaar vervoer bent u binnen een half uur in het centrum van de stad! Uiteraard is er in onze haven gratis wifi en is het gebruik van het moderne sanitair, elektra en water bij het liggeld inbegrepen.  En mocht u uw vaartocht in noordelijke richting voortzetten, dan bent u natuurlijk van harte welkom in de andere haven van de Koninklijke: de Buyshaven in Enkhuizen.