‹ Terug naar het zoekoverzicht

 W.V. Aalsmeer
Uiterweg 155
1431 AD Aalsmeer
Havenmeester: Marjolein Vrijman
Tel: 0297–321133, 06–55566624
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.wvaalsmeer.nl


Aalsmeer_W.V._Aalsmeer_kaart

 

Aalsmeer - W.V Aalsmeer

Mooie verenigingshaven aan de Kleine Poel van de Westeinder Plassen.

images/havens/aalsmeer_wv_aalsmeer.jpg

Watersport Vereniging Aalsmeer (1943) vindt u oostelijk van het Topsvoortbos aan de Kleine Poel. Bakboord uit, als u via het Zwet de Kleine Poel bent opgevaren. Bij de overwegend zuidwestelijke wind ligt het haventerrein rustig in de luwte en als het even mag ook in de zon, met een fraai uitzicht over het water. Aan de wal ligt de haven aan de Uiterweg, een prachtige (doodlopende) weg. Leuk om naar het centrum te lopen, waar direct de belangrijkste winkels zijn. Fietsen kan ook, ze staan voor u klaar!

De vereniging heeft een goed verzorgde haven: steigers, clubhuis met balkon, parkeerterrein en alle eigentijdse voorzieningen zien er goed uit, voornamelijk dankzij de inzet van haar leden! Bovendien voert zij als eerste vereniging in Aalsmeer de Blauwe Vlag; milieu- en veiligheidsaspecten staan hoog genoteerd, evenals het verenigingsleven. Er zijn veel activiteiten: jeugdzeilen volgens het CWO-systeem, woensdagavondwedstrijden, wedstrijdzeilen in samenwerking met `Westeinder Zeilwedstrijden`, toertochten voor motorboten en kajuitjachten en “maritieme” lezingen. Voor (nieuwe) leden zijn er eigen verenigingsboten beschikbaar: Optimisten, 1 Splash, 2 RSFeva´s , een Centaur om te toeren en 2 snelle J22’s. Met de J22 kan er ook met de woensdagavondwedstrijden worden meegedaan en ´s winters strijden ze mee in het matchracen om de Snowball Races. En dan is er nog een Dory met een 8 pk buitenboord om zonder vaarbewijs gezellig te toeren.

Aan de poelzijde is bij het westelijk havendeel een brede steiger die met haar fraaie vlaggenmast herkenning geeft, vanaf dit “Poelplein” wordt er met regelmaat gezeild met de op afstand bedienbare Micro Magic.

Bij het oostelijk havendeel is er een grote meldsteiger voor u als passant. Onze havenmeester zal u graag een passende box toekennen voor een aangenaam verblijf in Aalsmeer, waar overigens een grote keuze is in “lekker eten” al of niet met terras aan het water. Gewoon aan boord is er gratis wifi-internetverbinding. En de bereikbaarheid is optimaal: over de weg met korte ritjes naar Schiphol en de grote steden; over het water via direct vaarwater naar Amsterdam, door naar de Kager Plassen en Katwijk of zuidelijk via de staande mastroute.

Watersport Vereniging Aalsmeer wenst u een prettig verblijf op de Westeinder Plassen, het grootste Westelijk merengebied met veel sloten en eilandjes met sierteelt als verrassend natuurgebied in het Groene Hart van Nederland.