‹ Terug naar het zoekoverzicht


Alkmaar - Gemeentehaven

Havenkantoor Accijnstoren,
Bierkade Alkmaar
Tel.: 072-5200014
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.havensinalkmaar.nl

 

Alkmaar - Gemeentehaven

Alkmaar bruist het hele jaar door. En wat is er leuker dan een ligplaats voor je boot in het centrum van een gezellige stad? In Alkmaar kun je je boot afmeren midden in het historisch centrum, op loopafstand van de wereldberoemde kaasmarkt, terrasjes, winkels, restaurants, musea en nog veel meer.


images/havens/alkmaar_gemeentehaven.jpg

Kaasmarkt
Ben je op een vrijdag in Alkmaar, dan mag je de beroemde Alkmaarse kaasmarkt niet missen. In juli en augustus is er ook op dinsdagavond een speciale avondeditie van de kaasmarkt. Kaasdragers die berries met maar liefst 160 kilo kaas af- en aanvoeren, handjeklappende handelaren en boeren en kaasmeisjes die stukjes kaas uitdelen: op de Alkmaarse kaasmarkt kom je letterlijk ogen te kort. Maar er is meer.

Winkelen, eten & drinken en evenementen
Als watertoerist zit je op loopafstand van alle mooie plekken in het Alkmaarse centrum. In de smalle, karakteristieke straatjes van de Oude Stad is het heerlijk wandelen en winkelen. Het barst er van de knusse koffietentjes, kleinere winkels en lokale boetiekjes. In de Langestraat en de Laat vind je de grote winkelketens, die ook nog eens zeven dagen per week geopend zijn! Daarnaast kun je ’s zomers genieten van livemuziek en andere evenementen. Kijk voor de evenementenagenda op www.alkmaarprachtstad.nl. En vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Kaasmuseum en het Stedelijk Museum! 

Alkmaar biedt:
• ruim aantal aanlegplaatsen
• midden in historisch centrum
• veel voorzieningen
• aansluiting op sloepennetwerk Laag Holland

Praktisch
Van de Alkmaarse haven krijgen watertoeristen een welkomstpakket met havenboekje, een Alkmaar Prachtstad Magazine en een plattegrond van de stad. Op havensinalkmaar.nl staat alle praktische haveninformatie. De Alkmaarse havens zijn geschikt voor allerlei typen boten; van kleine scheepjes tot riviercruiseschepen en de bruine vloot. Groepen met meerdere boten kunnen gezellig bij elkaar liggen. Drinkwater, elektra, toiletten, douches en wasmachine & droger zijn aanwezig!