‹ Terug naar het zoekoverzicht


Purmerend - WSV Purmerend
Havenkantoor
Whereplantsoen 13 a Purmerend
Tel. Havenmeester: 06-10150857
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Purmerend_WSV_Purmerend_kaart

 

Purmerend - WSV Purmerend
Welkom in de haven van Purmerend.foto's: Pim de Vries

In een rustige omgeving en toch in het centrum van de stad beheert Watersportvereniging Purmerend 145 ligplaatsen langsde oever van rivier De Where en langs het Noordhollands Kanaal. Er zijn zowel vaste ligplaatsen als passantenligplaatsen. Door de unieke ligging kunt u kiezen tussen rust en de reuring van de stad. In het havenkantoor zijn toiletten en douches, elektra en water en alle andere denkbare voorzieningen zijn
binnen handbereik.

Ontdek Purmerend
Purmerend heeft heel veel te bieden: een gezellige historische binnenstad met als middelpunt het horecaplein de Koemarkt, een overdekt winkelcentrum, veel horeca, winkels, boetiekjes en al het andere wat je van een volwassen stad mag verwachten. In de zomermaanden zijn er ook veel activiteiten en evenementen. Elke dinsdag is het marktdag. In de tweede week van september zijn er nazomerfeesten in de stad, dan is er niet alleen de wekelijkse warenmarkt maar ook de jaarlijkse veetentoonstelling, de traditionele kaasmarkt, de harddraverij en het standwerkersconcours!

  

Verken de omgeving
Purmerend is het hart van de regio Waterland! Een unieke plek dus om niet alleen Purmerend maar ook de omgeving te verkennen. Er zijn heel veel mooie vaarroutes! Ook kunt u heerlijke wandelingen en fietstochten maken (fietsen zijn te huur). Denk daarbij aan het prachtige werelderfgoed Beemster met haar forten en gemalen, of breng een bezoekje aan Volendam, Edam, Monnickendam of Amsterdam. Kortom genoeg te doen!

Meer informatie over Purmerend en omgeving
Kijk op www.purmerend.nl en www.laagholland.com voor alle informatie over bezienswaardigheden en activiteiten. Of loop even binnen bij het VVV/de museumshop.

Liggelden
Liggeld voor de Where en Beemsterburgwal bedraagt € 1,00 per meter per nacht. Elektra en water gaan via munten. Voor de steigers aan het Noordhollands Kanaal geldt: per steiger per nacht € 12 voor de 12 metersteiger, € 10 voor 10 metersteiger en € 8 voor de 8 metersteiger. Betaling voor deze steigers, elektra en water gaat via aanuit.net.app Van 15 september tot 15 mei kunt u drie dagen overnachten voor de prijs van twee. Alle bruggen worden gratis bediend. Aan het Noordhollands Kanaal ter hoogte van het viaduct over de A7 vindt u de botenhelling.