‹ Terug naar het zoekoverzicht

Stadshavens Schagen
Lagedijkerweg 2B
1742 NB Schagen
Tel.: 06-23502744
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.recreatiehavenschagen.nl 


Schagen_Recreatiehaven_kaart

Schagen - Stadshavens

Voor de watersport- en campertoeristen die op zoek zijn naar een goed en modern geoutilleerde haven is de Stadshavens Schagen zeker een aanrader.

images/havens/schagen_recreatiehaven.jpg

Stadshavens Schagen dicht bij het centrum De haven ligt op loopafstand van het gezellige centrum en de faciliteiten rond de haven zijn daarmee precies wat de bezoeker zoekt en is het gehele jaar geopend. In de haven zijn aanmeermogelijkheden aan drijvende steigers en kaden met ca 130 ligplaatsen voor ligplaatshouders en passanten. Er zijn tevens 21 camperplaatsen. Op het terrein zijn voorzieningen als elektra en waterpunten, douches en toiletten, aftappunten voor chemisch toilet, bilge- en vuilwater. Er is een gratis te gebruiken trailerhelling aanwezig en het aangelegde wifi-netwerk is voor zowel de vaste ligplaatshouders als onze gasten tegen een kleine vergoeding te gebruiken. Voor onze minder valide en kleinste gasten is een uitstekend uitgeruste toilet- en douchevoorziening aanwezig. Diesel en benzine zijn middels jerrycans op 10 meter van de haven verkrijgbaar.Schagen winkel- en uitgaansstad bij uitstek
Schagen is de ideale stad in Noord-Holland als het gaat om vermaak, plezier en winkelen. In het oude centrum en in het moderne overdekte winkelcentrum Makado kunt u elke dag terecht voor al uw boodschappen. Iedere donderdag is er de wekelijkse warenmarkt op de Gedempte Gracht en omgeving. In het prachtige Slot Schagen met een knipoog naar het verleden vindt u o.a. een tweetal musea. Het boerderij- en rijtuigmuseum Vreeburg bevindt zich vlakbij het oude centrum. Hier zijn diverse exposities te bezichtigen. Schagen heeft een rijke uitgaans- en eetcultuur. Het centrum van Schagen rond beide kerktorens, kent veel café's en restaurants waar u kunt genieten. Het Marktplein met de vele gezellige  terrassen is vermaard in heel Noord-Holland. Schagen organiseert gedurende het hele jaar diverse evenementen (zie de evenementenkalender op onze website). Het Popweekend is één van de hoogtepunten dat elk jaar plaats vindt in het eerste weekend van augustus.

Schagen_Recreatiehaven_foto2

Gedurende de zomer 10 donderdagen in het teken van de 
West-Friese Folklore
In de Muziektuin verzamelt men zich voor de optocht, die kwart voor elf van start gaat. De optocht wordt voorafgegaan door boerenkapel ’De Uienhoop’ , en natuurlijk de Miss West Friese folklore. Deze bonte stoet van in originele streekdracht gestoken West-Friezen, authentieke boerenwagens, sjezen en landauers, getrokken door prachtige paarden, is één van de hoogtepunten van de dag, en mag u dus niet missen!

Dagprogramma
Elke West-Friese donderdag heeft een eigen thema. Vraag naar de brochure bij de havenmeester.