‹ Terug naar het zoekoverzichtW.S.V. Werkendam

Vierlinghstraat 1a
4251 LC Werkendam

Havenmeester: 06-51715037
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.wsvw.nlWerkendam - WSV Werkendam

Als u uit het noorden komt, begint de Biesbosch bij Werkendam.

Hier kunt u zich goed voorbereiden op uw verblijf in dit waterrijke Nationaal Park. Onze haven is via de Biesboschsluis bereikbaar vanaf de Merwede. Direct na de sluis aan de oostzijde bent u welkom. Komt u vanaf de Amer of het Hollands Diep en verlaat u de Biesbosch richting noorden, dan komt u aan het einde van het Steurgat langs onze haven.

De meldsteiger ligt aan één van de bakboord kopsteigers. Vanaf hier zal onze havenmeester u graag een passende box wijzen. Werkendam is een belangrijke binnenvaarthaven, en toegangspoort voor watersporters tot de Biesbosch. Wij hebben dan ook veel faciliteiten op het terrein of zeer nabij, zie de symbolenlijst.

Eeuwenlang is de Biesbosch ingepolderd. Vanaf onze haven kunt u mooie fietstochten maken door het natuurgebied “De Noordwaard” waar u kunt zien hoe Nederland weer ontpolderd wordt. Met uw eigen boot kunt u vervolgens een bezoek brengen aan het vernieuwde Biesboschmuseum. Werkendam is de bakermat van diverse grote waterbouwers. Dat levert boeiende verhalen op. In Werkendam zelf kunt u de Oudheidskamer bezoeken, als u historisch geïnteresseerd bent.

Het centrum van Werkendam ligt op wandelafstand. Een boodschappenfiets is beschikbaar. U vindt er natuurlijk onze supermarkten, goede speciaalzaken en diverse eetgelegenheden.
Ook direct naast de haven is een restaurant. Een watersportwinkel en tankstation zijn op loopafstand, en aan de noordzijde van de Biesboschsluis is een oliesteiger.

Wij heten u van harte welkom in onze haven.