Stavenisse - SWS Stavenisse


De Sportvissers & Watersportvereniging Stavenisse, gelegen aan de Spuihaven, is een charmante haven aan de Westpunt van het eiland Tholen, gelegen in een fauna- en florarijke omgeving op een unieke rustige plek in Zeeland (51°35.688’ N en 004°00.224' E).

Vanaf de Oosterschelde faciliteert een groot bord “Haven Stavenisse” de toegang tot het havenkanaal. De sluis is enkel gesloten bij extreem HW. Stavenisse is een beschutte getijdenhaven, de diepgang bij LW is 1 meter, drie uur na LW kunnen schepen met een diepgang van 1,5 meter gemakkelijk in- en uitvaren.De haven kreeg in 2020 een opfrisbeurt, werd uitgediept, veiligheid en WiFi uitgebreid en nog veel meer. Wat u als vaarder aan faciliteiten verwacht, is er, ook een supermarkt en horeca op wandelafstand. Passanten zijn welkom voor een kort of lang bezoek. Bij het verlaten van de haven krijgt u een prachtig uitzicht op de mooie Oosterschelde en zijn er zowel stuurboord als bakboord 101 lange en korte tochten mogelijk, met stip “zeehonden spotten”. SWS zorgt voor een vriendelijke onthaal van de passanten, het wel en wee van zijn trouwe leden, het spik en span houden van de haven en een nauwe samenwerking met de gemeente Tholen.

Het zou ons een genoegen zijn u in Stavenisse te begroeten. SWS heeft nog een aantal mooie vaste ligplaatsen ter beschikking.