‹ Terug naar het zoekoverzicht

W.S.V. Noord-Beveland
Jachthavenweg 3
4486 CZ Colijnsplaat
Tel: 0113-695762
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.wsvnb.nl

Colijnsplaat - WSV Noord-Beveland

Watersportvereniging Noord-Beveland is een actieve vereniging met ca. 600 leden waarvan velen thuisbasis vinden in onze jachthaven in Colijnsplaat.

Colijnsplaat_W.S.V._Noord_Beveland_foto

De haven, centraal gelegen aan het grootste natuurreservaat van Nederland “de Oosterschelde”, heeft 550 ligplaatsen voor schepen van 7 tot 20 meter lengte. Alle ligplaatsen hebben een zijsteiger tot 2/3 van de lengte van de boot en zijn voorzien van een eigen elektra aansluiting van 4, 6, 10 of 16 A. en drinkwatertappunt in de buurt. Passanten krijgen in onze haven altijd een box toegewezen, bij binnenkomst kan men zich melden op de meldsteiger voor in de haven via een intercom. Centraal op de haven staat het clubgebouw met de sanitaire voorzieningen, speeltuin voor de kleintjes en in de Yachtclub kan men terecht voor een drankje op het terras of aan de bar, een keur aan vis- of vleesgerechten uit de keuken of gewoon genieten van het uitzicht over de Schelde. Op het havenkantoor kunt u het havengeld voldoen, eventueel was- en droogmunten kopen voor de wasserette en fietsen huren voor een tocht over het mooie eiland Noord-Beveland.

Colijnsplaat is een dorp met een karaktervolle voorstraat met onder lindebomen gezellige terrassen, winkeltjes en een supermarktvoor de dagelijkse boodschappen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals een replica op ware grootte van een Romeinse tempel voor de godin Nehalennia, het monument “houe jongens” stormramp 1953, het monument voor de verdronken dorpen en standbeeld van Johannes de Rijke (waterbouwkundige werken in Japan). Rondom de haven liggen langs de zeedijken uitgestrekte natuurgebieden in de inlagen, kleine ingedijkte poldertjes waarin mooie wandelingen kunnen worden gemaakt. Ook kunt u op het havenkantoor fietsen huren om het eiland Noord-Beveland te verkennen. Op Noord-Beveland is een fietsknooppuntensysteem en ook voor de wandelaars is er een uitgebreid wandelnetwerk uitgezet. Voor gezinnen met kleine kinderen is er een strandje onder de noordelijke havendam. Voor bezoekers die niet willen wandelen of fietsen is er in de maanden juli en augustus een toeristenbus die langs alle toeristische plaatsen op het eiland rijdt, verder varen er pontjes naar Zierikzee en Burghsluis.

Het varen op de Oosterschelde is genieten van de zon, wind en stroming onder invloed van het getij. Tussen eb en vloed is het getijverschil zo’n 3 meter, tijdens de tocht is het goed mogelijk dat bruinvissen naast de boot opduiken of dat u zeehonden ziet op de droogvallende zandbanken. Graag tot ziens op onze haven!