Burghsluis - WSV BurghsluisOp zoek naar een gezellige jachthaven op het mooiste plekje van het Zeeuwse Schouwen? Dan moet u bij ons zijn.

Onze verenigingshaven ligt helemaal westelijk aan natuurpark ‘de Oosterschelde’, in de schaduw van de unieke pijlerdam. Zeehonden en bruinvissen zijn, net als zeilers en andere watersporters, graag geziene gasten. Zeezeilers opgelet: het Oliegeultje is sinds kort het hele jaar door open. Dus u kunt in een mum van tijd bij de Roompot zijn en is een “rondje Roggenplaat” nu ook mogelijk. Vlak bij de haven zijn verschillende zwemtrappen die leiden naar aan paar strandjes waar jong en oud zich kunnen vermaken. Het Noorzeestrand is ‘om de hoek’, zeker voor wie gebruik maakt van een van onze huurfietsen.

We houden het graag ‘klein’ en gemoedelijk, maar bieden ook alle faciliteiten die van een moderne jachthaven verwacht mogen worden, inclusief was- en droogaccommodatie. Op het terras van petit restaurant ’t Oliegeultje geniet u een spectaculair uitzicht – het mooiste van Zeeland, horen we vaak. Fiets of wandel naar de iconografische Plompe Toren. Of neem een kijkje in ’t Torentje bij onze haven: de kop van de oude vuurtoren van Haamstede. Een lust voor het oog van wie van zee en scheepvaart houdt.

In de dubbelgemeente Burgh-Haamstede, ook al vlakbij, vindt u supermarkten en een keur aan andere winkels en eetgelegenheden. Eigenlijk is er geen reden, behalve pech misschien, om ons bij uw vaartocht over de Zeeuwse wateren over te slaan.

Wij wensen u van harte welkom!