Burghsluis - WSV BurghsluisOp zoek naar een gezellige jachthaven op het mooiste plekje van het Zeeuwse Schouwen? Dan moet u bij ons zijn!

Onze verenigingshaven ligt helemaal westelijk van Nationaal park Oosterschelde, in de oksel van de Oosterscheldekering. Met enige regelmaat worden zeehonden en bruinvissen gespot, zij zijn net als watersporters graag geziene gasten. Met de permanente openstelling van de Oliegeul is niet alleen
een “rondje Roggenplaat” mogelijk, maar bereikt u ook in korte tijd de Roompotsluis.

Omgeving
Vlakbij de haven zijn verschillende strandjes waar jong en oud zich kunnen vermaken. Maak gebruik van ons gevarieerde aanbod huurfietsen met versnellingen en verken de prachtige ‘Kop van Schouwen’ met bossen, duinen, Noordzeestrand en gezellige dorpjes. Fiets of wandel naar de Plompe Toren en ontdek vanaf 23 meter hoogte de bijzondere geschiedenis en haar omgeving. Op nog geen 3 kilometer afstand ligt de dubbelgemeente Burgh-Haamstede waar u een grote supermarkt, diverse winkels en eetgelegenheden vindt.

 

Faciliteiten
We houden het graag kleinschalig en gemoedelijk, maar bieden ook alle faciliteiten van een moderne jachthaven, inclusief was- en droogaccommodatie en uitstekende WiFi. Bij de havenmeester kan spelmateriaal worden geleend voor voetbal, badminton, volleybal, jeu de boules e.d. op ons speelveld. Op het terras van petit-restaurant ’t Oliegeultje geniet u van een spectaculair - zo niet het mooiste - uitzicht van Zeeland. Neem vooral ook een kijkje in het gerestaureerde Torentje van onze haven: de kop van de oude vuurtoren van Haamstede. Een lust voor het oog voor wie van zee- en scheepvaart houdt.
Eigenlijk is er geen reden, behalve pech misschien, om ons bij uw vaartocht over de Zeeuwse wateren over te slaan.

Wij kijken uit naar uw komst!