‹ Terug naar het zoekoverzichtGemeentehaven Almere
Sluis 7
1357 NZ Almere
Tel.: havenmeester: 06-51492858
Website: www.almere.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Almere_Gemeentehaven_kaart

 

Almere Haven - Gemeentehaven

Almere, een stad op vijf meter onder zeeniveau. Gebouwd op de bodem van de voormalige Zuiderzee.

Havenkom Almere Haven
Almere Haven staat bekend om haar ‘dorpse’ karakter. Met een ligplaats in de havenkom kies je voor de gezelligheid van de omliggende terrassen, restaurants en de achterliggende winkelstraat. Elke vrijdag is er markt. Het Havenfestival, de Botterdagen en de kunstmarkt trekken elk jaar veel publiek. Faciliteiten om een paar dagen aan te meren zijn aanwezig. Voor vragen kunt u altijd bij de havenmeesters terecht, zij zorgen ook voor de bediening van de sluis.

Vaarroute
Almere is een jonge stad met een bijzondere geschiedenis. Een stad in het water met prachtige natuur, indrukwekkende architectuur en vooral veel gezellige evenementen. Via de Havenkom kunnen schippers via de sluispassage doorvaren naar het Weerwater, de Blauwe As is een recreatieve vaarroute die dwars door de stad voert. Houdt u rekening met de diepgang van 1.25m en de brughoogtes in het centrum van 2.25m?

Midden in het centrum van Almere Stad kan afgemeerd worden in de Weerwaterhaven. Combineer shoppen in het moderne centrum met een terrasje in de zon voor een perfect dagje uit! Voorbij het centrum vaar je via het Beatrixpark naar de Noorderplassen. Op deze route kom je prachtige natuurlijke eilandjes, vogelkijkhutten, stranden en restaurants met aanlegplaatsen tegen. Via de Zuidersluis bij Blocq van Kuffeler vaar je naar het Markermeer.


Foto: Jody Ferron