‹ Terug naar het zoekoverzicht

Watersportvereniging 'Het Spui'
Secretariaat
Postbus 1006
3260 AA Oud Beijerland
www.wsvhetspui.nl
tel.: 06-15136782

 

 

Oud-Beijerland - WSV Het Spui Vaar met uw boot direct het charmante centrum in. De haven ligt hier namelijk midden in en is dus het ideale vertrekpunt voor een leuke dag Oud-Beijerland.

In Oud-Beijerland is veel te zien en te doen. Een heerlijke fietstocht over de dijken van het Spui, winkelen in het historisch centrum of genieten van het zonnetje met een frisse duik in de zwembaai bij de Oude Tol. Het centrum van Oud-Beijerland is indrukwekkend door de haven en de historie, bruisende horeca en het opvallende winkelaanbod. Hier kunt u naar hartenlust winkelen in bijzondere boetiekjes en speciaalzaken en tussendoor ontspannen iets drinken in een van de mooie horecagelegenheden, waar de verschillende ondernemers u ieder op eigen wijze ontvangen.

Bereikbaar met veerpont
U kunt de haven bereiken met uw eigen boot, maar ook met de veerpont vanuit Spijkenisse en/of Rhoon. Voor meer informatie over vaartijden van de veerpont zie www.rhoonsveer.nl/.

Jachthaven
Passanten met een vaartuig met een lengte tot 12 meter kunnen aanmeren in de jachthaven. De haven biedt prima faciliteiten om te overnachten inclusief Wifi. Het toezicht op het gebruik van de jachthaven wordt verzorgd door de watersportvereniging. Wanneer u wilt aanleggen en/of overnachten in de binnenhaven, is havengeld verschuldigd. Hiervoor kunt u contact opnemen met de havenmeester.

Aanlegvoorziening Spui
Passanten met een vaartuig groter dan 12 meter kunnen aanleggen aan de drijvende voorziening op het Spui. Deze ligt net buiten de jachthaven, in het Spui en is goed bereikbaar via de Oostkade en het Zalmpad. Deze aanlegvoorziening is geschikt voor pleziervaartuigen en kleine partyschepen. Het dagelijks gebruik is gericht op vaartuigen die vanwege hun afmetingen niet de haven in kunnen. Havengeld wordt alleen bij overnachtingen door de havenmeester geheven.

Voorwaarden
De aanlegvoorziening heeft een beperkte capaciteit. Daarom komen alleen vaartuigen met een lengte van maximaal 40 m en een tonnage van maximaal 100 ton in aanmerking om aan
te leggen. Deze voorwaarden zijn aangegeven op de borden bij de steiger en staan ook beschreven in de Wateralmanak deel II van de ANWB. Het toezicht op het gebruik van de aanlegvoorziening wordt verzorgd door Watersportvereniging Het Spui.


 

 images/havens/oud_beijerland_wsv_het_spui_pictogram.JPG