‹ Terug naar het zoekoverzichtHavendienst Vlaardingen
Oosthavenkade 85 a (havenkantoor)
Tel.: 010-248 43 33, marifoonkanaal 20
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: 
www.vlaardingen.nl/havendienst 

Vlaardingen- Gemeentehaven

Vlaardingen is een stad die in de achttiende eeuw de thuishaven was van de helft van de Nederlandse vissersvloot.

images/havens/vlaardingen_gemeentehaven.jpg


De historische panden aan de haven vertellen u het verhaal van een rijk (haring)visserijverleden. Vlaardingen heeft een knus historisch centrum met talloze cafeetjes, restaurants en winkels. Naast ligplaatsen voor passanten, liggen er in het historische centrum aan de steigers ook diverse historische schepen afgemeerd. De historie van deze schepen staat vermeld op de informatieborden die op de steiger staan en vanaf de kade te lezen zijn. En wat ook heel bijzonder is: Vlaardingen is een zeehavenstad. In één van de havens kunt u van dichtbij de overslagactiviteiten gadeslaan!

Vaart u vanaf de Nieuwe Maas via de Buitenhaven richting de ligplaatsen aan de westzijde van de Oude Haven, dan passeert u drie bruggen en een schutsluis. De actuele bedieningstijden zijn op te vragen bij de Havendienst. U kunt afmeren aan één van de twee prachtige steigers met nostalgische uitstraling. Het havengeld en het verbruik van water en elektriciteit worden verrekend via Aanuit.net. De toegang tot de steigers zijn afgesloten met een hek en tevens is er een vuilwaterstation aanwezig. Een ligplaats wordt voor maximaal vier weken uitgegeven.


Binnen een loopafstand van ca. 10 minuten is er een uitgebreid winkelaanbod. Naast supermarkten vindt u een bioscoop, theater, musea en vele uitgaansgelegenheden. Het metrostation bevindt zich eveneens in de nabijheid.