‹ Terug naar het zoekoverzicht

Gemeente Stichtse Vecht
Endelhovenlaan 1
3601 GR Maarssen
Tel.: 14 0346
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.vvvstichtsevecht.nl / www.stichtsevecht.nl
whatsapp: 06 13 53 45 89

 

 

 

Gemeente Stichtse Vecht - Aanlegplaatsen


De Vecht wordt al eeuwenlang  geroemd als een van de mooiste rivieren van Nederland.

Hier vindt u een schitterende en afwisselende omgeving met historische dorpen, buitenplaatsen, kastelen, molens, parken, tuinen en groene weilanden. En dat op een steenworp afstand van Amsterdam, Utrecht en Hilversum. Eeuwen geleden bouwden rijke Amsterdammers hier hun zomerhuis om te genieten van de schoonheid, rust en ruimte van deze rivier. Varend over de Vecht waant u zich terug in de 18de eeuw, de glorietijd van deze buitenplaatsen. Tientallen buitens spiegelen zich in het water, omgeven door schitterende tuinen. Uniek zijn ook de theekoepels aan de waterkant.
 
  

Om het echte buitenplaatsleven te ervaren, meert u af in Oud Zuilen voor een bezoek aan het Slot Zuylen. Hier woonde lang geleden de beroemde schrijfster Belle van Zuylen. Het museum is zo ingericht dat het lijkt of zij ieder moment kan terugkeren. Of bezoek het Vechtstreekmuseum naast het gemeentehuis Goudestein in Maarssen. In dit Koetshuis van Goudestein zijn meerdere vaste en tijdelijke tentoonstellingen over buitenplaatsen, de geschiedenis van de Vechtstreek en bekende kunstenaars uit de omgeving. Over het jaagpad, waar vroeger het paard liep dat de trekschuit voorttrok, loopt u vervolgens langs het water in een paar minuten naar het historische centrum van Maarssen, boordevol leuke winkels en restaurants.

    
Aanmeermogelijkheden
Stichtse Vecht bestaat uit 12 kernen, waarvan er 7 aan de Vecht liggen. In al deze pittoreske dorpen zijn aanmeermogelijkheden die het u gemakkelijk maken van boord te gaan voor een wandeling door het dorp, om te winkelen of een terrasje te pikken. U kunt hier maximaal 3 x 24 uur aanleggen. Voor de horeca aan het water geldt natuurlijk dat u als gast voor de deur kunt aanleggen. Betaling kadegeld Voor het aanmeren is kadegeld verschuldigd, dit wordt ter plekke met borden aangegeven. Kijk op www.aanuit.net.

Nigtevecht: In het dorp bij het pontje. Horeca en supermarkt.
Vreeland: Loswal ten noorden van de Van Leerbrug. Supermarkt, VVV en horeca.
Loenen aan de Vecht: Loswal ten zuiden van het dorp. (westoever) Walstroom en drinkwater, supermarkt, horeca en VVV.
Breukelen: Loswal aan de noordkant van het dorp (westoever). Walstroom en drinkwater, supermarkten, horeca, veel terrassen, winkels en VVV.
Maarssen- Langs het jaagpad aan de noordkant van het dorp, voor het Vechtstreekmuseum en Goudestein langs richting het dorp. (oostoever) In het Vechtstreekmuseum is het VVV gevestigd en zijn douches en toiletten. Tijdens kantooruren gratis gebruik van wifi in het gemeentekantoor.
- Boodschappensteiger voor Ridderhofstad Bolenstein, aan de noordkant van het dorp. (westoever)
- Supermarkten, horeca, terrassen, veel winkels, museum.
Oud ZuilenOp diverse aangegeven plekken. Horeca, museum en VVV.