‹ Terug naar het zoekoverzicht


Den Oever - Waddenhaven
Havenkade 4
1779 GT Den Oever
Tel.: 0227-511303
E-mail:    
hDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Den Oever - Waddenhaven

Den Oever is een dorp gelegen op het voormalige eiland Wieringen aan werelderfgoed Waddenzee.

Den Oever is tevens gelegen aan de Afsluitdijk en is daarmee het enige dorp dat aan zoet én zout water ligt. De haven bevindt zich vlakbij de Afsluitdijk aan de Waddenzee kant. Den Oever is een echte vissershaven. In de haven is een gedeelte ingericht als passantenhaven. Er kan hier een waddencruise gemaakt worden of u kunt een dagje gaan sportvissen.
In 2017 is de haven in nostalgische staat hersteld, compleet met Waddenbelevingscentrum voor vogelspotters en sterrenkijkers. Iedere zaterdagochtend van 8.30 - 12.00 uur is er een zeeverse vismarkt in de visafslag op het haventerrein. Particulieren kunnen hier voor een aantrekkelijke prijs verse vis van hoge kwaliteit kopen. In de haven kunt u een robbentocht maken, wadlopen en garnalen vissen. Bij het aanleggen in de haven is er kans dat u een zeehondje tegenkomt. In het dorp bevindt zich een supermarkt en zijn er verschillende restaurants en café's waar u wat kunt eten of drinken.

Het Vistival vindt plaats op 17 juli en de zeer populaire Flora en Visserijdagen op 20 t/m 23 augustus 2021. Voor meer informatie over activiteiten kijk op www.bezoekhollandskroon.nl of www.hollandbovenamsterdam.com.