Op de grens van Groningen en Drenthe ligt het Zuidlaardermeer. Het Zuidlaardermeergebied is favoriet bij natuurliefhebbers en langs het meer valt van alles te beleven.

Met ruim 190 rijksmonumenten is Vianen een prachtige stad, waar historie op elke hoek van de straat aanwezig is. Een stad die is omgeven door water en groen en waar het goed toeven is aan de gezellige Voorstraat.

Drie kernen, één gemeente. Proef het verleden in de vestingstad Geertruidenberg, bezoek de rustieke agrarische kern van Raamsdonk en geniet van de winkels en het uitgaansleven in het dynamische Raamsdonksveer. Samen bieden zij een scala aan toeristisch recreatieve mogelijkheden.

Naast Leerdam als Glasstad is er nog veel meer te doen! Kijk op www.leerdamglasstad.nl

Vijf totaal verschillende grote gratis evenementen, zodat er voor elk wat wils is. Gelet op de vele duizenden bezoekers, onder wie veel toeristen en gasten die met hun boot in de haven van Medemblik liggen, zeer aantrekkelijk! Ons motto is dan ook ‘Beleef Medemblik’!

Den-Helder, een vestingstad aan zee met een onbetwiste geschiedenis en traditie.

Veilig, duurzaam en schoon
Recreëren op het water. Voor velen is dat de ultieme ontspanning. En natuurlijk is het dan fijn als u, tijdens een tussenstop in de jachthaven, de zekerheid hebt van goede voorzieningen en veiligheid. En die zekerheid heeft u, als u aanlegt in een jachthaven met de Blauwe Vlag.

Het Paterswoldsemeer dat in het noorden van het meer overgaat in het Hoornsemeer is een mooi gebied om te recreëren en van de natuur te genieten.

Om samen veilig gebruik te maken van vaarwegen, is het belangrijk dat alle vaarweggebruikers rekening met elkaar houden, onder andere door de vaarregels te kennen en zich ernaar te gedragen. En door rekening met elkaar te houden op het water. Varen doe je namelijk samen!